Färskpressad vetegräsjuice - rena rama hälsobomben!

Färskpressad vetegräsjuice har fantastiska hälsoegenskaper. Vetegräs innehåller nämligen 70 procent klorofyll och har en mycket hög proteinhalt. Det innebär att en vetegrässhot på 4 cl motsvarar lika mycket klorofyll som ungefär 1,2 kilo grönsaker. Vetegräs är alltså en utmärkt källa för att boosta sin hälsa med klorofyll.

Klorofyll har en renande effekt med antiinflammatoriska- och sårläkande egenskaper. Det innehåller nämligen en stor mängd antioxidanter som ger ett skydd mot fria radikaler – ämnen som förstör, attackerar och får våra celler att åldras i förtid. Det sägs även att klorofyll kan sänka och balansera ett högt kolesterolvärde och blodtryck.


”Among several dietary phytochemicals, chlorophyll being most ubiquitous natural pigments with physiological effects to cure of chronic diseases, such as some forms of cancer.”[1]


Hur smakar då vetegräsjuice?

Personligen tycker jag smaken påminner om sommar, en nyklippt grön gräsmatta och strålande solsken. Vetegräs har en ganska så söt smak med tydliga toner av just gräs… men om det mixas med lite pressad citron och riven ingefära blir smaken faktiskt helt ok.

[1] Mishra, Vinod & Bachheti, R. & Husen, Azamal. (2011). Medicinal Uses of Chlorophyll: A Critical Overview.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla