Hur kan jag använda mikrogrönt?

Wow, alltså vilken respons vi har fått efter REKO-ring Kalmar, Oskarshamn och Mönsterås. 🌱 Den här bilden fick vi från en ny kund som piffat upp fredags-sushin med mikrogrönt rädisa och mikromix asiatisk. Så otroligt vacker tallrik!

Det är flera av våra nya kunder som har frågat hur man bäst använder mikrogrönt i sin matlagning. Våra mikrogrönsaker går att använda som sallad, i sallad, på mackan, i wraps, i tacos, på pizzan (rädisskott på pizza är verkligen en personlig favorit), som garnityr vid lite finare tillfällen, som krydda, i smoothies eller direkt som snacks (spröda solrosskott är så gott!). 🌱 En annan kund skickade en bild till oss med rubriken "lyxfrulle". Ja, nyskördade och spröda solrosskott är verkligen LYX 🌱🌱.

Det är inte bara rucola som funkar bra på pizza. Mikrogrönt i allmänhet men rädisskott i synnerhet är fantastiskt goda att addera som topping på pizzan. Det lyfter maträtten till en ny nivå. På den här bilden har vi adderat Mikromix asiatisk, visst ser det fräscht ut?! 🌱

Mikrogrönt har som sagt flera användningsområden! Det gäller bara att våga testa. Dock brukar vi rekommendera att inte värma upp grönsakerna då de förlorar en hel del näring. MEN (ingen regel utan undantag) frästa ärtskott i stekpannan med olja + ett par vitlöksklyftor är för gott för att inte testa.

TACK alla våra nya kunder som handlat av oss! 🌱 Skicka gärna fler bilder på hur ni använder våra mikrogrönsaker.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla