Mikrogrönt är nyttigt och smakrikt

Vad är mikrogrönt?

Mikrogrönt, mikroörter, mikrogrönsaker, mikroblad, grönsaksskott, eller microgreens... Kärt barn har många namn. Mikrogrönt är grönsaksskott som skördas i ett tidigt stadie mellan grodd och småblad, innan plantan har hunnit utveckla sitt första karaktärsblad. Mikrogrönt kan användas i matlagning som garnering, krydda eller sallad. Det har även blivit populärt att använda mikrogrönt i smoothies eller mixa i näringsrika juicer. På beställning odlar vi vetegräs som passar utmärkt att använda till juice eller smoothies. Mikrogrönt har vackra färger och stora smaker! Sätt lite guldkant på tillvaron och unna dig en boost av näring och nya smakupplevelser.

Att odla mikrogrönt

hydroponisk inomhusodling
Effektiv vertikal hydroponisk inomhusodling

Vi på mikrogrönsaker.se odlar mikrogrönt till försäljning på den lokala marknaden. Vi säljer och levererar mikrogrönt till restauranger och caféer i Kalmar, Mönsterås, Oskarshamn och Färjestaden. Vi säljer även mikrogrönt till privatpersoner genom ett antal livsmedelsbutiker samt via REKO-ring Kalmar och REKO-ring Oskarshamn. Vi odlar mikrogrönt utan jord, istället använder vi oss av hampafilt som är miljövänligt, klimatsmart och hygieniskt. Vi använder energieffektiv LED-belysning, vilket innebär att vi kan odla mikrogrönt året runt. Våra mikrogrönsaker är alltid i säsong!


Olika sorters mikrogrönt

Det finns en mängd olika grönsaker som lämpar sig att odla som mikrogrönt. Några av våra populäraste sorter är till exempel broccoli, rädisa, ärtskott, solrosskott, rödkål och rucola. Vi upptäcker hela tiden nya smaker och sorter som vi utvecklar och kompletterar vårt sortiment med. Vår senaste nyhet är vitlöksskott, dill och koriander. Vi uppskattar ett nära samarbete med våra restauranger som utmanar och utvecklar vår odling. Driver du restaurang och har önskemål på specifika sorters mikrogrönt, tveka inte att kontakta oss för önskemål.


Ätbara blommor och blad

Inte nog med att vi har ett spännande och stort sortiment av mikrogrönt. Vi odlar även ätbara blommor och blad efter säsong. Ätbara blommor är inte bara vackra att titta på, utan de har en unik smakprofil som tillför härliga smaker. Några av våra ätbara blommor är pensé, blåklint, zucchini och ringblomma. Vi odlar även lite mer exklusiva och ovanliga bladgrönsaker till restaurang. I vårt sortiment hittar du syrliga och läskande blad av Oxalis, peppriga Nasturtium blad eller Ostronört med smak av hav och salt.

Ostronört
Ostronört smakar hav och salt

Oxalis
Läskande blad av Oxalis

Ätbara blommor
Ätbara blommor

Nasturtium
Krasse har en pepprig smak!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla