Mikrogrönt på nyårsmenyn

Nu börjar vi närma oss nyårsafton och menyn ska planeras och inhandlas... Att komponera både en förrätt, huvudrätt och efterrätt som helst ska passa bra ihop är en utmanande uppgift. Särskilt då vissa av oss hellre äter god mat än lagar den. Möjligheterna till en kulinarisk smakupplevelse är helt enkelt begränsade när tummen sitter mitt i handen. Därför kommer här ett par enkla tips som boostar din nyårsmeny utan några större krav på gastronomiskt kunnande eller ansträngning.


Mikrogrönt passar utmärkt som tillbehör till nyår!

Färska grönsaksskott bidrar med både färg, smak och känsla av exklusivitet och lyx. Särskilt närodlade och nyskördade grönsaksskott i slutet av december! 🌱 På engelska kallas mikrogrönt för "vegetables confetti", vilket är ett passande namn när det stundar nyårsafton och fest. Det som är särskilt roligt med mikrogrönt är att det finns väldigt många olika användningsområden och smaker. Det innebär att det finns sorter som passar både till förrätt, huvudrätt och efterrätt. På bilderna nedan ser ni rädisskott, rödkålsskott och broccoliskott.


Hur kan ni använda mikrogrönt till nyårsmaten?

Några förslag är till exempel peppriga rädisskott på en klassisk Toast Skagen? Eller varför inte testa att garnera en Skaldjursbisque med hummer och picklad gurka med gurkört? Till huvudrätt testa en råbiff som toppas med riviga senapsskott? Eller varför inte en fiskrätt med krispiga och vackra solrosskott som tillbehör? Till efterrätt har vi söta popcornskott eller fänkålsskott som har en härlig lakritssmak som passar utmärkt till en söt dessert. Här kommer lite matinspiration i bilder! Vi vill passa på att önska våra kunder och leverantörer ett gott nytt år! Vi ser fram mot 2022 som kommer med nya smaker och sorter att odla. 🍾 🌱🌱🌱

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla