NYHETER MIKROGRÖNT

Guldiga Ärtskott

Vi på mikrogrönsaker.se älskar att odla nya och spännande smaker, särskilt i samråd med duktiga och smaksäkra kockar. Vår senaste nyhet, Guldiga Ärtskott, är ett resultat av ett samarbete där en restaurang hörde av sig och önskade en lyxigare variant av ärtskott. Våra Guldiga Ärtskott odlas i mörker vilket gör dem extra spröda, söta och mjälla. Fantastiskt vackra!


Kålrabbi

En annan NYHET som vi precis har börjat odla är mikrogrönt kålrabbi. Den här sorten påminner en del om våra rödkålsskott, men har en mildare kålsmak. Den är lite nättare och har tunna lila/rosa stjälkar som riktigt lyser. Bladen är ljusgröna vilket skapar ett fräscht intryck på tallriken.


Mizuna

Ytterligare en NYHET är att vi odlar Mizuna som mikrogrönt. Mizuna är en asiatisk kålsort och har som mikrogrönt en underbart fyllig umamismak. Det här är en sort som vi redan odlar i vår asiatiska mix - men som vi tycker är för god för att inte även odla separat. Gillar ni vår asiatiska mix av mikrogrönt - kommer ni garanterat uppskatta Mizuna som mikrogrönt. Färgen på bladen skiftar mellan ljust till mörkt gröna och skiftar i toner av rött.

Senap Wasabi

Det här kommer med all säkerhet bli en stående favorit hos våra kunder som gillar att äta sushi. Brassica Juncea har nämligen en eftersmak som påminner mycket om Wasabi. Det här är små delikata skott med mycket smak. Man kan verkligen bli förvånad över hur mycket smak som faktiskt kan rymmas i ett så här litet grönsaksskott.

Vetegräs

En annan NYHET för 2022 är att vi har börjat odla Vetegräs. Det här supermat för den som vill boosta kroppen med naturens dunderhonung. Vetegräs innehåller nämligen 70 procent klorofyll och har en mycket hög proteinhalt. Det innebär att en shot på 4 cl pressad Vetegräs motsvarar lika mycket klorofyll som ungefär 1,2 kilo grönsaker!


Driver du ett gym eller är intresserad av att köpa färsk/fryst vetegräs för att använda i dina smoothies/juicer kontakta oss för mer info.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla